Bästa råvarorna!

Jag tummar aldrig på kvaliteten och de unika råvarorna. Du som följer min glassresa och köper min glass skall utan tvekan vara säker på att jag alltid väljer ut de bästa och mest genuina råvarorna.

HOLLANDERS GLASS

Nedan har vi listat de viktigaste och mest frekventa råvarorna. Vi har även aktiva mindre samarbeten med privatpersoner som delar mej sig av sina frukter och bär i säsong.

Vår komjölk kommer från Nyckleby KRAV mejeri som ligger i Upphärad. Grädden kommer från Holmryds mejeri utanför Borås.

I våra fruktbaserade gelatos finns Getmjölk som kommer från Löt gårdsmejeri utanför Linköping. Vi kommer inom kort troligtvis välja ett mer lokalt småbruk i Dalsland, Buxåsen för att minska transporterna.

Till medaljsmaken Hjortron köper vi fjällkoyoghurt som kommer från Puttershaus gård på Gotland.

De ekologiska äggen köper vi från Vrånghult som ligger vid vänern mellan Vara och Lidköping.

I de norrländska skogarna växer Hjortronen som vi ripplar i SM Bronsmedaljsmaken 2021 med samma namn. Vi köper dem av Lottaboden i Loos.

Våra ekologiska hallon som vi använder i SM Silversmaken 2018, Hallongelato kommer från Eventorps gård som ligger utanför Färjelanda samt Alzoubi Farm i Olofstorp.

SLOW FOOD

Ett bevis på att jag alltid väljer de bästa råvarorna är premieringen av den internationella gräsrotsrörelsen Slow Food. De bildades som motkraft till snabbmatsfenomenet. Gott-Rent-Rättvist är ledorden. Slow Food grundades av Carlo Petrini i Italien 1986. Föreningen har sitt säte i den italienska staden Bra.

Svensk premiumhonung köper vi av företaget med det fyndiga namnet, ‘Bidrottningen’ i Skåne.

Den klassiska ekologiska Bourbon vaniljstången, köper vi från Werners Gourmetservice i Skara. Den härstammar från Madagaskar och är lång och smal med ett tjockt oljigt skinn och rikligt med frön.

Joachim Hollander, Glassmakare

“Om jag någon gång i framtiden skulle lockas att välja billiga råvaror utan själ så är det dax att lägga ner verksamheten”