ホランデール

アイスクリーム

Vårt intresse för Japan sträcker sig från det gamla feodalsamhällets tidsera via japansk arkitektur och högteknologi till dagens manga, anime och popkultur.

Det japanska köket med influenser från Korea inspirerar oss i familjen att laga mat med österländska smakpaletter.

LOVE SIgn: Nishi-Shinjuku

Resan till Japan våren 2018 var en drömresa för oss. Upplevelserna i Tokyo, Kyoto och byarna runt berget Fuji var magiska. Vi blev direkt förälskade i landet.

アイスクリームを食べる.

En glasspaus på väg genom Tokyos gamla kvarter.

 

Japanska smaker 2022

En skön känsla är att jag känner mej fri att tolka de japanska smakerna på mitt eget sätt. Smaken Sakura finns exempelvis inte i alls i Japan.

 
 

Matcha är en glass som man alltid hittar i de japanska glassbarerna. Den är ett måste men för oss västerlänningar kan den vid första kontakt vara lite svår att ta till sig. Men har du testat och uppskattar matchalatte eller matchate, kommer du älska vår Matchaglass.

Litchi härstammar från Kina. Våra minnen är att vi beställt in den på klassiska Kinarestauranger i Sverige under vår ungdom. Frukten är fortfarande populär och har en trevlig smak som fungerar perfekt som en sorbet.

Min första Black sesam glass avnjöt jag på coola “Kill Bill restaurangen” Gonpachi i Tokyos kända nattklubbsdistrikt, Roppongi. Det var en fantastisk smakupplevelse. Jag har återskapat glassen och smaken påminner inte helt oväntat om rostade svarta sesamfrön. Våra västerländska nyfikna smaklökar älskar smaken utan omsvep.

Japanerna är helt undebart galna i “Hanami”, körsbärspicnic. Alla beger sig till parker runt om i landet och sitter under körsbärsträden när blommorna precis slagit ut. För att pricka exakt tid för den korta tid som blommorna blommar så finns det en officiell “Cherry blossom forecast”. “Sakura” betyder Körsbär och vi har själva suttit under körsbärsträden och firat Hanami i Tokyo 2018. Vill du fira hanami, ta dej till Göteborg och Botaniska trädgården den 24/4. Klicka här för att läsa mer

Sudachi är en exklusiv och sur, grön citrusfrukt som endast växer i Tokushima Prefecture. Den påminner lite om yuzu och lime, men har en alldeles underbar syrlighet som balanseras fint med sötman i en gelato. Gillar du när det kittlar och drar av syra i mungiporna, så lär du älska denna gelato. Smaken är även med i vårt Gourmetsortiment vilket betyder att det finns ett receptförslag där gelaton serveras med tillbehör.